Restaurantele si terasele din statiunile de la mare lucreaza deja la foc continuu pentru ca au clienti. Inceputul lunii iunie deschide, practic, sezonul si turistii cauta cele mai convenabile locuri pentru a servi masa. Carmen Mocanu Daca in numerele trecute v-am prezentat ofertele de cazare pe litoral, astazi va aratam cateva dintre restaurantele si terasele din statiuni. In functie de gusturi, dar si de banii de care dispuneti, bucatarii sunt gata sa va serveasca! Pentru cei mai pretentiosi exista meniuri speciale cu fructe de mare, care pornesc de la 30 de lei portia, asa cum pentru cei fara fite exista farfuriuta cu hamsii prajite, care costa 7 lei. Berea difera de la un loc la altul, in sensul ca poti sa te racoresti cu 5 lei halba sau cu o sticla de 9 lei. Una peste alta, la o carciuma traditionala o masa de pranz poate ajunge, de la ciorbita pana la cafea, la cateva sute bune de lei, in timp ce la o terasa nu depaseste 200 de lei. Avantajul mesei la restaurant este, in primul rand, ca alegi feluri de mancare noi, altele decat consumi de obicei, dar si acela ca esti servit si nu speli vasele!
Mamaia, Terasa Bueno Saramura de crap – 10 lei Piept de pui – 17 lei Clatite cu ciocolata sau gem – 8 lei O sticla de vin – 25 lei Eforie Nord, Vraja Marii Ciorba de pui – 6 lei Piept de pui cu garnitura de cartofi prajiti – 10 lei Hamsii prajite – 7 lei Racoritoare – 5 lei Bere – de la 5 la 12 lei Cafea – 4 lei Costinesti, Terasa RV Ciorba de burta – 7 lei Friptura de vita si cartofi prajiti – 19 lei Bere – de la 4 la 10 lei Racoritoare- 4 lei Cafea – 4 lei Mamaia, Terasa „Casa Romaneasca”. Situata in zona Casino, aceasta este decorata in stil rustic, cu obiecte traditionale de artizanat. O portie de sarmale in foi de varza cu mamaliguta costa 17 lei, iar pastrama de oaie – 20 lei. Mamaia, Restaurant „La Fenice”. Cei care prefera mancarea italieneasca pot servi aici paste si pizza. Pentru o portie de spaghetti carbonara platiti 20 lei, pentru pizza – diverse sortimente – de la 15 la 30 lei, iar pentru o sticla de vin scoateti din buzunar 40 de lei. Neptun, Restaurant Insula. Dupa cum ii spune si numele, acesta este situat pe insula de pe lacul Neptun. Este locul unde se pot servi preparate din peste de mare si din Delta, fructe de mare, dar si meniuri clasice. O portie de fructe de mare costa 30 de lei, iar guvizii prajiti, cu lamaie si mujdei – 32 lei. Cei care prefera sa manance la autoservire sunt avantajati din doua motive: nu trebuie sa astepte pana li se aduce mancarea si au ceva mai putin de platit decat la un restaurant traditional. O friptura cu garnitura, salata si o bere nu depasesc 12 lei. Pentru cei cu copii sau care prefera dulciurile in locul berii, o portie de clatite costa 8 lei, iar o sticla de suc 4 lei.